Izvor: Danas, 17.Maj.2023, 20:24

Ko je Mihail Kriger, aktivista osuđen na sedam godina zatvora u Rusiji?

Drugi zapadni okružni vojni sud Rusije osudio je moskovskog građanskog aktivistu Mihaila Krigera na sedam godina zatvora zbog „opravdavanja terorizma“. Optužba je podignuta zbog njegovih objava i komentara na Fejsbuku, koji su objavljeni pre tri godine. Državni tužioci su 16. maja zatražili da aktivista bude osuđen na devet godina zatvora za navodni zločin. Kriger je u završnoj izjavi još jednom kritikovao rusku agresiju u Ukrajini, piše Insjader.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Uzbekistanac zbog terorizma u New Yorku dobio deset doživotnih kazni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2023, 13:04

Ekstremista Sajfulo Saipov osuđen je u srijedu, 17. maja, na deset doživotnih kazni i još 260 godina zatvora jer je ubio osam ljudi kamionom na biciklističkoj stazi na Manhattanu na Noć vještica 2017. godine. Sudija je njegove zločine opisao kao "bezdušne i kukavičke". "Ponašanje u ovom slučaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.