Klizalište na Crvenom trgu

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2010, 04:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizalište na Crvenom trgu

06.12.2010. -

U samom srcu Moskve po peti put se otvara klizalište. Na ledenoj areni na Crvenom trgu sense odbrojavaju časovnici Kremlja. Kao i uvek klizalište privlači Moskovljane i turiste raznobojnim sijalicama, prijatnom muzikom i, naravno, blistavim ledom. Otvara sezonu turnir u kerlingu u kojem učestvuju prvi ljudi kulture, šou-biznisa, sporta i politike.

Ove godine će se prvi put igrati karling na Crvenom trgu. Zato je i led kao što je red – idealno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << gladak i čist. Samo na takvom ledu je moguće upražnjavati novu olimpijsku sportsku disciplinu, kaže direktor klizališta na Crvenom trgu Dmitrij Sokoljnikov:

Klizalište ima unitanu specijalno za njega napravljenu mašinu za led. Ona održava led u idealnom stanju pri maksimalnoj temperaturi od +10 do bilo koje temperature ispod nule.

Klizalište je uvek bilo jedno od najromantičnijih mesta. Muškarac tamo može da ispolji svoje viteštvo pomažući dami koja je istovremeno i tako slaba i tako elegantna na ledu. Nekada je klizanje bilo idealan povod uhvatiti voljenu za ruku. „Mi svake godine dolazimo na ovo klizalište i provodimo divno veče u romantičnoj atmosferi" – kaže jedna moskovljanka.

Kako se zadržati na nogama? Oh! Treba se držati jedno za drugo i biti uvek zajedno – onda je sve u redu!

Klizalište će raditi do 10. marta, zato otpada pitanje kuda ići na Dan zaljubljenih.

Poslednjih godina se pojavio veliki broj željnih da dočekaju Novu godinu na Crvenom trgu, pa i na ledu – što da ne.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.