Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadirov: Pustite nas da uništimo 'Islamsku državu'

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov poziva Moskvu da pošlje Čečene u Siriju da unište organizaciju "Islamska država".

"Govorim kao musliman, Čečen i ruski patriota. Kada su ovi šejtani (đavoli) 1999. godine napali Čečeniju, zakleli smo se da ćemo se do kraja života boriti protiv terorista, gdje god se nalazili", poručuje Kadirov.

On najavljuje da će zamoliti predsjednika Rusije Vladimira Putina da im dozvoli da učestvuju u operaciji u Siriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Prije nekoliko mjeseci Kadirov je predložio da se građanima Rusije koji se bore na strani "Islamske države" oduzme državljanstvo.

"Rusija više nije mogla da čeka i zato je krenula u akciju u Siriji" - ocjenjuje Kadirov i poručuje da "zlo treba da bude likvidirano u svojoj jazbini".

Predsjednik Čečenije smatra da se "Amerika, Australija i ostali zapadni saveznici ponašaju kao razbojnici".

"Ako vrhovni komandant Oružanih snaga Rusije Vladimir Putin izda naređenje, spremni smo da pošaljemo specijaliste svjetskog nivoa, kojima nema ravnih na Zapadu", tvrdi Kadirov.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.