Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 20:24

Kad Zenit i Spartak bace petarde, CSKA upali prskalicu (VIDEO)

Samo remi u Moskvi protiv novajlije u ligi

Zaličilo je u jednom trenutku da CSKA može ravnopravno da se uključi u borbu za titulu. Igra i rezultati u 17. kolu Premijer lige Rusije pokazuju da još nije stasao. Ili da nije na nivou kao Zenit i Spartak. Za razliku od prvaka i gradskog rivala, koji su ispalili petarde u mečevima subotnjeg programa, Armejci su ostali bez dva dragocena boda u susretu sa Himkijem – 2:2.

I to je ta, zasad, ključna razlika na tabeli. Prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vodećeg dvojca iznosi baš dva boda, koje je sastavu koje je sastavu Viktora Gončarenka uskratio dojučerašnji prvoligaš.

Očigledno je CSKA uzdrman eliminacijom iz Lige Evrope. Pre tri dana porazom od Volfzbergera ostao je bez šansi da prezimi i videlo se od početka utakmice da je u kontra ritmu. I takav je poveo. Tek pred kraj prvog dela, ali taman da rastera negativne oblake iznad stadiona u Moskvi. Strelac je bio Nikola Vlašić kome je to bio sedmi gol ove sezone, prvi posle četir kola u kojima je postio. Taman kad se očekivalo da domaćin na krilima prednosti nastavi u sličnom ritmu, pokazao je Himki da nije slučajni vezao tri slavlja.

Samo što je počelo drugo poluvremene Kuharčik i Mirzov su iskoristili loše reakcije Šejnikova i Divejeva i za tili čas je rezultat preokrenut. Lud početak drugog poluvremena brzim izjednačenjem zaokružio je Škurin, bilo je dovoljno vremena da CSKA upiše tri boda, pokušao je Gončarenko ubacivanjem Oblijakova i Čalova, međutim, novi pogodak nije dočekao.

Mogao je CSKA na deobu prve, ovako ostao ne trećoj poziciji, a još mu se gradski rival Dinamo pobedom nad Arsenalom iz Tule primakao na tri boda.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 17. KOLO

Subota

Lokomotiva Moskva - Rubin Kazanj 3:1 (1:1)

/Ignatjev 17, 86, Ant. Mirančuk 67 penal - In Bom 3/

Spartak Mosva - Tambov 5:1 (1:0)

/Larson 27, 83, Ponse 64, 92, Žigo 87 - Onuka 65/

Krasnodar – Rotor 5:0 (3:0)

/Ari 14, 41p, Sulejmanov 43, Klason 85, 90p/

Zenit – Ural 5:1 (4:0)

/Azmun 17, 22, 76p, Dzjuba 30p, Daglas 44/

Nedelja

Rostov – Ufa 0:1 (0:0)

/Andrić 70/

Dinamo Moskva – Arsenal Tula 1:0 (1:0)

/Fomin 45/

CSKA Moskva – Himki 2:2 (1:0)

/Vlašić 40, Škurin 54 – Kuharčik 47, Mirzov 51/

Ponedeljak

17.00: (2,60) Soči (3,05) Ahmat (2,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.