KONAČNO MIROVNI SPORAZUM RUSIJE I JAPANA!? Putin i Abe se danas sastaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2019, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO MIROVNI SPORAZUM RUSIJE I JAPANA!? Putin i Abe se danas sastaju!

U središtu današnjih razgovora u Moskvi ruskog predsednika Vladimira Putina i japanskog premijera Šinzo Abea biće konačno postizanje mirovnog sporazuma posle Drugog svetskog rata, javlja TAS S.

Agencija podseća da je japanska novinska agencija Kjodo ranije javila, pozivajući se na izvore iz vlade, da Abe razmišlja da potpiše mirovni sporazum s Rusijom pod uslovom da Moskva pruži garancije da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostrvo Šikotan i grupa malih ostrva koje Japan zove Hamobai, odnosno Kurilska ostrva, biti vraćeni Japanu.

Prospects for peace?

Japanese Prime Minister Shinzo Abe and Russian President Vladimir Putin have both spoken optimistically about resolving a decades-long territorial dispute.

But as Abe heads to Moscow, here’s why reaching a deal may not be so easy:https://t.co/7zwWgb6Yg2

— Eurasia Group (@EurasiaGroup) 21. јануар 2019.

Japanski ministar spoljnih poslova Taro Kono, koji je prošle nedelje razgovarao u Moskvi sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, rekao je posle sastanka da je pitanje mirovnog sporazuma izuzetno komplikovano, ali da su lideri Japana i Rusije odlučni da pronađu rešenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Abe traže rešenje problema iz Drugog svetskog rata

Izvor: B92, 22.Jan.2019

U Moskvi sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i japanskog premijera Šinzo Abea. Tema: konačno postizanje mirovnog sporazuma posle Drugog svetskog rata. Ruska agencija Tass podseća da je japanska novinska agencija Kjodo ranije javila, pozivajući se na izvore iz vlade, da Abe razmišlja da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.