KOMANDANTI ISPRIČALI SVOJU VERZIJU DOGAĐAJA Kremlj otkrio detalje sastanka Putina i Prigožina

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 18:45

"KOMANDANTI ISPRIČALI SVOJU VERZIJU DOGAĐAJA" Kremlj otkrio detalje sastanka Putina i Prigožina

Sastanak je trajao oko tri sata, a otkriveno je takođe, da je Prigožin putovao najmanje jednom iz Belorusije u Rusiju radi sastanaka u Moskvi.

Kremlj je danas zvanično potvrdio da je u četvrtak, 29. juna, došlo do susreta između ruskog predsednika Vladimira Putina i vođe Vagner grupe, Jevgenija Prigožina.

Francuski list "Liberasion" je preneo da je, prema nezvaničnim informacijama, došlo do njihovog susreta, a sada je to Kremlj i zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potvrdio, prenosi "Gardijan".

U subotu, 24. juna, je Vagner krenuo iz Ukrajine ka Moskvi zbog višemesečnog verbalnog sukoba koji je tada eskalirao. Građanski rat je izbegnut nakon intervencije beloruskog predsednika, Aleksandra Lukašenka, koji je potom primio Prigožina i njegove borce u svoju zemlju, a Kremlj je sada objavio detalje razgovora Prigožina i Putina.

Oni su se sastali u četvrtak 29. juna, samo pet dana nakon pokušaja puča Vagnera. Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, je novinarima otkrio da je Putin pozvao 35 komandanata Vagnera, uključujući i samog Prigožina u Kremlj.

Prema rečima Peskova, Prigožin je uveravao ruskog predsednika na sastanku 29. juna da je Vagner jedinica verna državi i ruskom predsedniku.

- Komandanti su ispričali svoju verziju onoga što se dogodilo 24. juna. Istakli su da podržavaju vrh države... Takođe su rekli da će nastaviti da se bore za otadžbinu - dodao je Peskov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.