Janukovič sve zove na referendum

Izvor: B92, 28.Mar.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič sve zove na referendum

Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič pozvao sve regione u Ukrajini da se referendumom izjasne o svom statusu, javlja Skaj njuz.

Janukovič je zapravo predložio održavanje sveukrajinskog referendum, umesto prevremenih predsedničkih izbora i zatražio da bude isključen iz "Partije regiona", javio je Itar Tas s.

"Samo sveukrajinski referendum, a ne prevremeni predsednički izbori, bi mogao da u značajnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meri stabilizuje političko stanje i očuva suverenitet i teritorijalnu celovitost Ukrajine", kaže se u njegovom obraćanju skupštini "Partije regiona" koje je poslato i agenciji Itar Tas s.

"Molim da mi oduzmete ovlašćenja počasnog predsednika Partije regiona i da me isključite iz partije", napisao je Janukovič.

On se, podsetimo, nalazi u Moskvi, nakon što je pobegao iz zemlje pošto je svrgnut s vlasti. Zatražio je i dobio zaštitu Rusije, dok se nalazi na njenoj teritoriji.

On se do sada dva puta zvanično obratio javnosti, od kada je u azilu.

Ukraine's deposed president Viktor Yanukovych calls for referendums to decide the status of each region in #Ukraine

— Sky News Newsdesk (@SkyNewsBreak) March 28, 2014
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janukovič poziva regione na referendum!

Izvor: RTS, 28.Mar.2014

Svrgnuti predsednik Viktor Janukovič poziva sve regione da se referendumom izjasne o svom statusu. Ukrajinski vojnici lojalni Kijevu napustili Krim. Nakon opsade parlamenta u Kijevu, bezbednosni zvaničnici razmatraju zabranu partije Desni sektor...13.00 - Ruska vlada odlučila da za podršku Krimu...

Nastavak na RTS...

Generalno tužilaštvo Ukrajine pokrenulo novi postupak protiv Janukoviča

Izvor: Vostok.rs, 29.Mar.2014, 09:47

29.03.2014. -..Generalno tužilaštvo Ukrajine otvorilo je novi postupak protiv Viktora Janukoviča, svrgnutog u februaru sa vlasti i koji se trenutno nalazi na teritoriji Rusije...U petak je Janukovič nazvao novu vlast u Ukrajini nezakonitom i pozvao regione u zemlji da održe referendum umesto prevremenih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.