Jandeks pokreće probu robota-taksija kontrolisanog veštačkom inteligencijom u moskovskom kraju

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2023, 18:35

Jandeks pokreće probu robota-taksija kontrolisanog veštačkom inteligencijom u moskovskom kraju

 
Ruski tehnološki gigant Jandeks pokrenuo je probnu vožnju robotske taksi službe u jugozapadnom moskovskom naselju Jasenevo, saopštila je u sredu pres služba tehnološke kompanije.
Sva putovanja u taksiju kojim upravlja veštačka inteligencija biće naplaćena po paušalnoj ceni od 100 rubalja (1,23 dolara). Korisnici od 18 i više godina imaju pravo da učestvuju u probnoj verziji usluge. „Jandeks je otvorio robo-taksi uslugu u Moskvi; servis za naručivanje automobila kojim upravlja veštačka inteligencija. Robo-taksi trenutno radi u probnom režimu u naselju Jasenevo svakog dana od 7:00 do 1:00 časova, može se naručiti putem aplikacije Jandeks Go“, saopštila je kompanija. U skladu sa važećim zakonom, robo-taksi će imati probnog vozača u vozilu koji će pratiti bezbednost svakog putovanja. „Nekoliko desetina samovozećih automobila, uključujući i robo-taksi za stanovnike“ radi u Jasenevu, saopštila je pres služba kompanije TASS.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.