Izložba „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ u Moskvi

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ u Moskvi

Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920. poziva na otvaranje izložbe „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ u Ambasadi Republike Srbije u Rusiji.

Izložba fotografija projekta „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ prikazuje fotografije, ratne dnevnike, vojnička pisma, dopisne karte, spomenice i ostalu istoriografsku građu učesnika Prvog svetskog rata.

To su jedinstvena svedočanstva o ratnim avanturama i stradanjima srpskog vojnika u ratnim godinama, potisnutog sa stranica svetske istorije. Izložba je rezultat želje da se danas, sto godina kasnije, oda dužna počast tom malom čoveku iz Velikog rata za civilizaciju, i da se njegovo veliko žrtvovanje za pravdu, istinu, slobodu i čovečanstvo ne izbriše iz našeg civilizacijskog pamćenja, već postane kulturna baština, navode organizatori izložbe.

Otvaranje izložbe će se održati u Ambasadi Republike Srbije u Moskvi 9. novembra u 18:00 sati.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 24. novembra 2017. godine. 



Russia beyond

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.