Izvor: Beta, 14.Maj.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja Južnog toka po planu

MOSKVA, 14. maja 2014. (Beta) - Sankcije koje Zapad uvodi Rusiji i pritisak na njene partnere neće uticati na izgradnju gasovoda Južni tok, i Srbija već 2016. godine može da dobije prve prihode od tranzita, izjavio je u sredu predsednik Državne Dume Sergej Nariškin.

U intervjuu kanalu Rusija 24, Nariškin je rekao da su ga "srpski partneri" i kolege u Rusiji informisali da se radovi odvijaju po planu.

"Što se tiče Srbije, sve odluke i sva dokumentacija su usaglašeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i već 2014. godine postoji mogućnost da se počne postavljanje gasovoda, a 2016. godine treba da krene prvi gas. Srbija će dobijati prve prihode od tranzita ruskog gasa po svojoj teritoriji", rekao je Nariškin.

Po njegovim rečima, i na bugarskom delu trase sve ide po planu, a postoji velika spremnost da započnu nadzemni radovi. "Prijatelji su uvek prijatelji", dodao je on.

Nariškin je naveo da niz zapadnih zemalja vrši pritisak na učesnike tog projekta, kao odgovor na poziciju Rusije u odnosu na Ukrajinu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nariškin: Južni tok po planu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2014

Sankcije koje Zapad uvodi Rusiji i pritisak na njene partnere neće uticati na izgradnju gasovoda Južni tok, i Srbija već 2016. godine može da dobije prve prihode od tranzita, izjavio je danas predsednik Državne Dume Sergej Nariškin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.