Iz niškog Akademskog preko Rusije do američkog horora - Staša Nikolić u 15 minuta

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2022, 20:24

Iz niškog Akademskog preko Rusije do američkog horora - Staša Nikolić u "15 minuta"

Nakon angažovanja u Srbiji i Moskvi, glumica iz Niša Staša Nikolić, dobila je priliku da tumači lik glavne ženske uloge u američkoj horor-drami, čije pojedine scene se snimaju i na jugu Srbije. Osim što deli kadar sa glumcima iz SAD-a, istakla je da je snimanje na niškoj Tvrđavi posebno obradovalo.

23-godišnja glumica karijeru je započela u rodnom gradu na daskama niškog Akademskog pozorišta, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je svoje školovanje nastavila na prestižnoj akademiji u Moskvi.

Uloge su se nizale i u Srbiji i u Moskvi, a njen talenat je doveo je i do američke produkcije, gde se kako kaže mnogo bolje snašla. Delo filma snima se u Nišu i Pirotu; foto: JV

U Rusiji je dosta drugačije nego kod nas, kostimi su drugačiji, tako da nije bio samo jezik barijera nego i običaji i ponašanja. Bilo mi je teško da uđem u taj mentalitet i sada potpuno neočekivano u američkom filmu, ali ovo mi je lakše zato što sam odrastala na američkim filmovima, serijama i to mi je bliže - rekla je NIkolić.

U petom delu američkog ostvarenja Subspecies, tumači glavnu žensku ulogu Ariel, a pojedine scene snimaju se u Nišu i Pirotu.

Deo fima snima se u Nišu i Piroru na Staroj planini, ali mi je posebno drago zbog niške Tvrđave gde svake godine dolazim na Filmske susrete i Nišvil džez festival, a gde sada snimam američki film. Drugačije je nekako, Tvrđava je moje omiljeno mesto, a pogotovo sad - rekla je glumica.

Ističe da snimanja nisu bila laka, jer se snima i po noći na niskim temperaturama, ali da na to gledao kao na posao.

Kako je se razvijala njena dosadašnja karijera, a kako su tekla snimanja na niškoj Tvrđavi i kom još američkom filmu će glumiti saznajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.