Invazija na Venecuelu pitanje dana Moskva upozorava na PODMUKLE NAMERE Vašingtona

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 20:28

"Invazija na Venecuelu pitanje dana" Moskva upozorava na PODMUKLE NAMERE Vašingtona

Nekoliko stotina specijalaca iz Avganistana stiže na kolumbijsku stranu granice

Predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je upozorila da je u svakom trenutku moguća još jedna nezakonita američka invazija na Venecuelu.

Pre nekoliko dana, naime, saopšteno je da će američke snage bezbednosti biti raspoređene u Kolumbiji da bi pomogle kolumbijskim snagama.

- Reč je o nekoliko stotina takozvanih vojnih savetnika. To su ljudi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su bili angažovani u Avganistanu i ovo je prvi put da se ovakvi specijalci šalju u Latinsku Ameriku. Teško da iko može da poveruje da će oni pomagati jer činjenica da su raspoređeni u blizini granice sa Venecuelom upućuje na zaključak da se u svakom trenutku može dogoditi još jedna nezakonita invazija na tu zemlju - ocenila je Zaharova.

Tokom prethodne operacije planirane za 3. maj američki plaćenici trebalo je da sa kolumbijskim specijalcima uđu u Venecuelu sa mora, a zatim da se probiju do glavnog grada Karakasa, kidnapuju predsednika Nikolasa Madura i odvedu ga u SAD.

Ta operacija je propala, a učesnici, među kojima su bila i dva državljanina SAD, su uhapšeni.

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da Vašington nema nikakve veze sa grupom koja je uhapšena u Venecueli i da SAD ne bi prikrivale operaciju u Venecueli da su je planirale.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Posledice američke politike su ruševine i smrt"

Izvor: B92, 05.Jun.2020, 10:32

Rezultati američke politike u regionu Bliskog istoka su "samo smrt i ruševine", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...Ona je to ocenila komentarišući izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara Dejvida Šenkera da bi Rusija trebalo da se "čisti sa Bliskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.