IZ MOSKVE STIGLO UPOZORENJE: Ponašanje Rusije zavisi samo od jedne stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 18:05

IZ MOSKVE STIGLO UPOZORENJE: Ponašanje Rusije zavisi samo od jedne stvari

Iz Ministarstva spoljnih poslova upućena jasna poruka

Rusija ne isključuje mogućnost izlaska iz Sporazuma o otvorenom nebu, ako druge države potpisnice sporazuma ne budu ispunjavale svoje obaveze, saopštio je zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov.

- Ne isključujem ovu opciju. Ne isključujem ni druge, uključujući privremeno rešenje - objasnio je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, od stepeni "kooperativnosti" država koje su ostale u Sporazumu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre svih saveznica SAD, zavisiće koraci Moskve po pitanju ovog dogovora.

- Njihova zabrinutost sudbinom sporazuma treba da bude potkrepljena konkretnim delima upravo u toj sferi. Sve je u njihovim rukama, ne u našim - rekao je Rjabkov.

Zamenik šefa diplomatije navodi da će svaki dan odugovlačenja i nejasnoća po pitanju toga da li će ove države predavati prikupljene informacije tokom posmatračkih letova Vašingtonu i da li će ometati letove ruskih aviona iznad američkih vojnih objekata na njihovoj teritoriji povećavati njihovu odgovornost za budućnost sporazuma.

Sjedinjene Američke Države su 22. novembra zvanično izašle iz Sporazuma o otvorenom nebu. S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da će Moskva tražiti čvrste garancije od država preostalih u Sporazumu o otvorenom nebu da će ispunjavati svoje obaveze.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.