IDE DA STISNE PUTINU RUKU! Užički Supermen krenuo PEŠKE do Moskve! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDE DA STISNE PUTINU RUKU! Užički Supermen krenuo PEŠKE do Moskve! (VIDEO)

U Moskvu bi trebalo da stigne od 20. do 25. aprila.

Milovan Milutinović (73), poznatiji kao Užički Supermen, na Sretenje kreće u još jednu avanturu. Od gradskog trga u Užicu namerava da pređe 2.640 km do Moskve, i to peške!

Cilj mu je da stigne na proslavu Dana pobede, 9. maja, i ako uspe, da, kako kaže, ruskom predsedniku Vladimiru Putinu od srca stisne ruku.

- Spreman sam na taj veliki izazov, i zdravstveno i psihički. Planiram da prelazim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po 40 kilometara na dan, a maršuta će biti Užice, Valjevo, Beograd, Novi Sad, Temerin, Subotica, Horgoš, Budimpešta, Karpov, Minsk i Miskva - rekao je dan pred polazak Užički Supermen, koji je nadimak dobio zbog neverovatne fizičke snage.

- Taman imam nekoliko dana da se odmorim, a onda ću 8. maja prisustvovati Sportskoj olimpijadi, a 9. maja i Vojnoj paradi. Želja mi je da se pozdravim sa čovekom koji je iznad svih, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom - s ponosom prča Milovan.

Na put nosi samo ranac od 25 kg.Ne zna ni sam šta ga čeka na putu, ali kaže da se najviše plaši hladnoće.

Milovan je 2012. godine sa 65 godina iz Užica išao peške do Londona i prešao 2.500 km. Posle pešačenja od 62 dana pretrčao je 100 metara noseći teret od 45 kg za 25, 19 sekundi, pa je tako i zvanično postao Ginisov rekorder.

- Ako mi budu dozvolili, nosiću i u Moskvi teret na sportskoj paradi, ali sigurno ću negde organizovati trčanje i nošenje 200 kg tereta na 100 i 200 metara - rešen je ovaj snagator, koji je pre puta obavio poslednje pripreme: vukao je šleper od 20 tona čak 13 metara!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.