I dalje su gluvi, ako se ovako nastavi... Nek strahuje ceo svet

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 07:58

"I dalje su gluvi, ako se ovako nastavi... Nek strahuje ceo svet"

Moskva -- Rizici za direktnu vojnu konfrontaciju između dve nuklearne sile, Rusije i SAD, stalno rastu, ocenjuju iz Moskve.

Direktor Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimir Jermakov je za Tass rekao da, ako SAD nastave da slede sadašnji kurs konfrontacije sa Rusijom, sudbina sporazuma START o smanjenju strateškog nuklearnog naoružanja, može biti unapred određena.

"Ako se događaji budu razvijali po najgorem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << scenariju, odnosno ako Vašington dovede situaciju do vojnog sukoba dve najvece nuklearne sile, bice neophodno brinuti ne o spasavanju START-a, već o sudbini celog sveta", istakao je Jermakov.

On je rekao da Moskva zato stalno ukazuje na opasnost od delovanja SAD i NATO i šalje, kako je naveo, otrežnjujuce signale Zapadu o neophodnosti da se spreči katastrofa.

Jermakov je kazao da Zapad "i dalje ostaje gluv na apele" Rusije i, prema njegovim rečima, čak ih "zlonamerno iskrivljuje u propagandne svrhe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.