I bi Putin

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I bi Putin"

Beograd -- "Putinu je pokazano da ga Srbi iskreno vole, a Vučić je dobio Putinovu podršku, ali nije dobio stopostotnu", rekao je iz Moskve Nikita Bondarev za Nedeljnik.

"Da li je ova poseta pokazala nešto novo? Odgovor je – ne. Za Putinovu administraciju veoma je važno da u Evropi postoji država čiji građani prilično iskreno vole ruskog predsednika, dok je Vučić, a nije mu prvi put, iskoristio Putinovu posetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ojača svoj imidž. Kada sve rezimiramo, nismo videli ni čuli ništa novo.

Profesor Nikita Bondarev za Nedeljnik je izneo koliko Putinu znači poseta, šta su u vezi sa mitingom ispred Hrama Svetog Save Putina savetovali ruski poznavaoci prilika u Srbiji, šta najviše zanima ruske novinare u vezi sa Vučićem, kako se u Moskvi gleda na koncept razgraničenja, kako Moskva gleda na opoziciju u Srbiji...

Putinu je pokazano da ga Srbi iskreno vole, a Vučić je dobio Putinovu podršku, ali nije dobio stopostotnu", rekao je iz Moskve Nikita Bondarev, doktor istorijskih nauka, profesor na Fakultetu međunarodnih odnosa Ruskog državnog univerziteta humanističkih nauka u ekskluzivnoj analizi Putinove posete Beogradu.

Nedeljnik se u novom broju opširno bavi posetom Vladimira Putina Srbiji koja je došla kao svojevrsni uvod u godinu odluka.

Kako na posetu gleda Zapad, da li će Srbija moći da održi koncpet "novog nesvrstanja", šta nam donosi ova godina koja je počela s Putinom, a u kojoj se najavljuju izbori koje će opozicija da bojkotuje i rešenje kosovskog problema?

- I bi Putin: Šta je poseta predsednika Rusije donela Srbiji, a šta njemu? O tome za Nedeljnik govore domaći i ruski stručnjaci i kolumnisti

- Uvodnik Veljka Lalića: U zmajevom gnezdu

- Analiza protesta iz pera Zorana Panovića: "Novi ljudi" ili "Tomini ljudi"

- Zašto je važan Filozofski fakultet i pismo podrške protestima koje su potpisali profesori i saradnici

- Rehabilitacija Dimitrija Ljotića u Politikinom zabavniku

- Kolumna Ljiljane Smajlović: Zabavnik za plakanje

- Jačanje populizma: Pohod na vlast Alternative za Nemačku

- Analiza Ninamedije: Najčešće reči u srpskoj štampi u 2018.

- Diplomatija na note: Šta je sledeće na Dačićevom repertoaru

- Posle Brexita: Šta će biti sa engleskim jezikom u Evropskoj uniji

- Željko Pantelić: Španija i Vox

- Vojna nastava u školama: Naoružavanje znanjem

- Profesorka Katarina Veljković, jedna od 50 najboljih nastavnika u svetu

- Žilet i mačizam: Mislite o tome i dok se brijete

- Skandal i mediji: Perverzija ukradene intime

- Rane intervencije: Kad se nešto neobično događa s detetom

- Biseri iz blata: Veliko istraživanje o novoj srpskoj muzici

- Medenizmi: Promaja i međunožje, dva najveća srpska pitanja

- Ekskluzivna kolumna nobelovca Marija Vargasa Ljose

- Intervju: Anja Rupel

- Intervju: Marija Škaričič, serija "Uspeh"

- Feljton Čedomira Antića: Istorija 21. veka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.