Hor Sretenjskog manastira nastupio u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2013, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hor Sretenjskog manastira nastupio u Novom Sadu

NOVI SAD -

Koncert hora Stretenjskog manastira iz Moskve održan je večeras na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Neposredno pre početka koncerta, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je novinarima da je ponosan na činjenicu što će taj svetski poznati hor nastupiti u Novom Sadu.

"Velika nam je čast što smo u prilici da ugostimo jedan od najboljih crkvenih horova na svetu, a večerašnjim nastupom Novi Sad je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ušao u mapu velikih svetskih gradova u kojima je hor Sretenjskog manastira nastupio", rekao je Vučević, dodajući da se na listi gradova u kojima je hor imao koncerte nalaze i London, Vašington, Berlin...

Prema Vučevićevim rečima, večerašnji koncert predstavlja uvertiru pred sutrašnji koji će biti održan u Nišu i kojim se otvara program proslave 17 vekova Milanskog edikta.

Večerašnjem koncertu prisustvuju ambasadori Rusije i Belorusije i predstavnici ukrajinske ambasade i privrednici iz tih zemalja koji imaju svoja predstavništva u Srbiji.

"I ovu priliku smo iskoristili za promociju naše ideje o širenju broja gradova sa kojima je Novi Sad prijatelj, tako da smo vrlo blizu tome da beloruski Gomelj zvanično bude grad prijatelj sa Novim Sadom", rekao je Vučević, dodajući da će o tome konačnu odluku dati Skupština grada Novog Sada.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Koncert hora Sretenjskog manasatira

Izvor: Akter, 16.Jan.2013

Koncert hora Stretenjskog manastira iz Moskve održan je večeras na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.