HAOS ISPRED FRANCUSKE AMBASADE U MOSKVI: Policija morala hitno da reaguje! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 18:42

HAOS ISPRED FRANCUSKE AMBASADE U MOSKVI: Policija morala hitno da reaguje! (VIDEO)

U glavnom gradu Rusije počelo negodovanje muslimanskog življa

U Moskvi, ispred ambasade Francuske, održan je nedozvoljen protest povodom izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o islamu. Policija je uhapsila desetak osoba.

Učesnici protesta nosili su plakate sa fotografijama Makrona. Uzvikivali su parole protiv francuskog predsednika i "Alahu akbar". Pojedinci su gazili letke sa Makronovom slikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ispred ambasade je uočen i muškarac sa plakatom na kome piše "Ja podržavam Francusku".

Većina demonstranata su se razišla, ali je kod ambasade i dalje prisutna policija.

Makron je izjavio da će francuska vlada u decembru predstaviti nacrt zakona usmeren na jačanje sekularizma u Francuskoj, protiv onoga što je opisao kao "islamistički separatizam".

Makron je islam opisao kao "religiju koja je danas u celom svetu u krizi", a glavni deo obraćanja posvetio je borbi protiv islamskog radikalizma u Francuskoj, prenosi "Frans 24".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.