Gruško: Kao i obično, SAD se mešaju u stvari koje ih se ne tiču

Izvor: Vostok.rs, 05.Jun.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruško: Kao i obično, SAD se mešaju u stvari koje ih se ne tiču

Kao i obično, SAD se mešaju u stvari koje ih se ne tiču, prokomentarisao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško poziv državnog sekretara SAD Majka Pompea da Moskva preda izveštaj o istrazi o padu malezijskog aviona 2014. godine u Donbasu.
„Kakve veze ima Vašington sa padom ’boinga 777‘, na liniji MH17, u Donbasu, i istragom o tome“, zapitao se ruski diplomata, ocenivši ponašanje Bele kuće kao naviku. „To je taktika Amerikanaca da svima naređuju. Kakve veze SAD imaju sa tim?“, iznenadio se Gruško. On je dodao da na istragu još nije stavljena tačka, bez obzira na to što se o tome više puta govorilo. Ipak, zaključci, kako je kasnije objašnjeno, bili su prevremeni. Ranije je Majk Pompeo zatražio od Rusije izveštaj o padu malezijskog aviona 2014. godine. Prema mišljenju Amerikanaca, Rusija bi trebalo da pokaže veću inicijativu. „Nadam se da će Rusija razumeti da je u njenom interesu da podnese izveštaj o tome šta se desilo u tom užasnom incidentu koji je odneo živote ljudi“, izjavio je državni sekretar SAD. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.