Gradonačelnik Radojičić u Moskvi

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Radojičić u Moskvi

Delegacija Beograda prisustvuje Moskovskom urbanom forumu, na kojem su organizovane diskusije i predavanja posvećeni kvalitetu života u gradovima i projektima koji mu doprinose GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić od danas do 7. jula boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, tokom koje će se sastati sa gradonačelnikom Moskve Sergejom Sobjaninom i govoriti na Moskovskom urbanom forumu 2019. Prvog dana posete >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << predviđen je sastanak gradonačelnika srpske i ruske prestonice.Delegacija Beograda danas prisustvuje Moskovskom urbanom forumu, na kojem su tokom čitavog dana organizovane diskusije i predavanja posvećeni ovogodišnjoj temi – kvalitetu života u gradovima i projektima koji mu doprinose. – Jutros smo imali prilike da slušamo o važnosti prilagođavanja urbanog razvoja čoveku i njegovom zdravlju na način da podržimo aktivan način života i podstičemo dobre navike. Moskva je na ovom planu poslednjih godina učinila mnogo i iz njihovih iskustava imamo šta da naučimo – kaže Radojičić. Još neke od tema današnjih diskusija i predavanja su „Oruđa gradskog menadžmenta – Prioriteti i prakse urbanog razvoja”, „Kvalitet života – rešenja za globalne megagradove”, „Pametni grad danas – Kako digitalizacija ruskih gradova utiče na kvalitet života stanovnika”. PROČITAJTE JOŠ - Radojičić: Beograd ima velike ciljeve za koncept smart sitija Za sutra je predviđeno učešće gradonačelnika Radojičića u panel diskusiji na temu „Nova urbana agenda. Na koje vrednosti se gradovi danas fokusiraju?”. Moskovski urbani forum, koji se održava od 4. do 7. jula u parku Zarjadje, okuplja brojne stručnjake i političare iz Rusije i inostranstva. Neki od ovogodišnjih učesnika su gradonačelnici Rima, Pariza, Kuala Lumpure, Ankare i Palerma, kao i mnoge ugledne arhitekte koji su za svoj rad dobili najznačajnija svetska priznanja. O značaju ovog foruma svedoči i to što ga je prošle godine otvorio predsednik Rusije Vladimir Putin. Delegaciju Beograda čine i glavni gradski urbanista Marko Stojčić i sekretar za urbanizam i građevinske poslove Miloš Vulović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Radojičić sa Sobjaninom: Moskva riznica dobrih rešenja za Beograd

Izvor: B92, 05.Jul.2019, 12:02

Moskva -- Gradonačelnik Beograda prof. dr Zorana Radojičića i prvi čovek Moskve, Sergej Sobjanin sastali su se u glavnom gradu Rusije...Tom prilikom oni su razgovarali o izgradnji parka u Beogradu nalik moskovskom Zarjadje parku, pomoć oko uvođenja metroa i unapređenja zdravstvenih usluga...Gradonačelnici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.