Građani Republike Srpske mogu glasati na referendumu i u Moskvi

Izvor: Vostok.rs, 23.Sep.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Republike Srpske mogu glasati na referendumu i u Moskvi

Građani Republike Srpske sa pravom glasa, koji se nalaze u Rusiji, moći će da glasaju na referendumu o Danu Srpske u Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi.

Predsednik Komisije za održavanje referenduma, šef Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović izjavio je da Predstavništvo sprovodi sve aktivnosti koje se odnose na organizovanje referenduma o Danu Republike i da bi se, prema ažuriranim podacima, oko sto lica trebalo izjasniti na referendumu.

Svoje biračko pravo moći će da ostvare i građani Republike Srpske Srpske u Srbiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Belgiji. Duško Perović je najavio da je Predstavništvo dobilo instrukcije Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i formiralo komisiju koja radi na organizaciji referenduma. On je istakao da se sve aktivnosti nesmetano sprovode i da će Predstavništvo biti spremno za referendum o Danu Republike u nedelju, 25. septembra.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Popović: RS na referendumu glasa za život u slobodi

Izvor: RTS, 24.Sep.2016, 10:18

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović pozvao je sve građane Republike Srpske i sve stanovnike Srbije koji imaju pravo glasa u RS da sutra u što većem broju "izađu na referendum i da glasaju da 9. januar ostane Dan državnosti RS". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.