Gol s pola terena u moskovskom derbiju

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gol s pola terena u moskovskom derbiju

Spartak na svom stadionu s 2:1 bolji od Dinama koji je postigao utešni pogodak za televizijske špice.

Spartak nije izgubio ni u petom kolu ruskog prvenstva, ali se njegova mreža zatresla prvi put. Sigurna pobeda nije bila više sigurna kada je Dinamov half Vladimir Rikov postigao gol u 82. minutu sa svoje polovine.

Ambiciozno se odlučio da uhvati golmana "crveno-belih" na spavanju i to mu je uspelo. Aleksandar Maksimenko (20), koji je u ovoj sezoni dobio prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u odnosu na veterana Artjoma Rebrova (34), loše je procenio let lopte, a kada mu je bila tik iznad glave, u luku prema mreži, bilo je dockan. Uspeo je samo da je nedovoljno dotakne vrhovima prstiju.

Рыков бьет и забивает с центра поля чаще, чем Хаби Алонсо!) pic.twitter.com/pqzUvGyGe1— ZhuraWell (TimZhur) August 25, 2018

Tako je debitant na Spartakovom golu savladan posle 442 minuta od početka prvenstva. Domaćin, koji je pre gradskog derbija imao tri pobede i remi kao gost Lokomotive (0:0), još jednog rivala iz prestonice, poveo je već u 7. minutu i to iz penala. Hladnokrvan je bio holandski napadač Kvinsi Promes, koji je i dalje vrlo tražena roba na tržištu letnjeg prelaznog roka, a u Spartaku je počeo petu sezonu. Prednost je posle samo sedam minuta od vodećeg pogotka udvostručio paragvajski levi bek Lorenso Malgareho.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.