Generalni sekretar Saveta Evrope danas u Moskvi

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar Saveta Evrope danas u Moskvi

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland doputovao je u Moskvu, gde će se sastati sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim

Jagland će razgivarati i sa komesarkom za ljudska prava Elom Pamfilovom i drugim zvaničnicima.

Prva među temama biće kriza u Ukrajini, saopštio je danas Jaglandov portparol Danijel Heltgen.

Generalni sekretar Saveta Evrope (SE) razgovaraće sa sagovornicima i o humanitarnoj pomoći i zaštiti ljudskih prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << navodi se u saopštenju.

Jagland je juče otputovao i u zvaničnu posetu Kijevu, gde se sastao sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i ministrom spoljnih poslova Pavlom Klimkinom, saopštio je juče SE.

Glavne teme jučerašnjeg sastanka bile su, kako je navedeno u saopštenju, situacija u Ukrajini, a posebno na istoku i jugu zemlje, ljudska prava i humanitarna pomoć građanima, kao i pomoć Saveta Evrope u primeni reformi u Ukrajini.

Jagland je sredinom avgusta uputio pismo evropskim šefovima diplomatije, u kojem je države članice EU pozvao na povećanje humanitarne pomoći istoku Ukrajine.

Savet Evrope savetuje ukrajinske vlasti po pitanju ustavnih, izbornih i sudskih reformi, a takođe je ustanovio Međunarodni savetodavni panel, koji ima zadatak da nadgleda istragu nasilnih sukoba u Ukrajini između demonstranata i policijskih snaga, koji su izbili krajem novembra 2013.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Čelnik Saveta Evrope u Moskvi

Izvor: B92, 03.Sep.2014

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland doputovao je u Moskvu, gde će se sastati sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim...On će takođe razgovarati sa komesarkom za ljudska prava Elom Pamfilovom i drugim zvaničnicima, a prva među temama biće kriza u Ukrajini...Generalni sekretar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.