Gde je Ruska soba“? Šale Trampa i moskovskog izaslanika UN

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde je "Ruska soba“? Šale Trampa i moskovskog izaslanika UN

Vašington -- Moskovski izaslanik pri Ujedinjenim nacijama našalio se s predsednikom SAD Donaldom Trampom nakon obliaska Bele kuće.

Njih dvoje su tokom obilaska rezidencije američkog predsednika razgovarali o tekućem sporu oko vize, prenosi Raša tudej.

Kako piše ovaj portal, Vasilij Nebenzja je u četvrtak bio u obilasku Bele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće u okviru prijema, koji je predsednik Tramp priredio da obeleži početak rotacione vlasti u Americi.

Ruski diplomata zahvalio je Trampu na gostoprimstvu, ali je imao jednu ozibljnu kritiku prema Beloj kući.

"Videli smo Kinesku sobu, ali Rusku sobu još nismo videli", rekao je Nebenzja američkom lideru, dodajući da je možda u "rezidenciji" to bila "glavna tajna".

Ne propuštajući priliku da nastavi šalu i odgovori, Tramp je rekao: "Oh, dobro, mi ćemo se morati pobrinuti za to."

Međutim, prijateljski razgovor bio je praćen ozbiljnijim poslovima.

Nebenzja je takođe pritisnuo Trampa pitanjem o ruskim delegatima u Generalnoj skupštini UN-a kojima neće biti izdate vize za obavljanje njihovih dužnosti u Sjedinjenim Državama.

Moskva je optužila Vašington za namerno odugovlačenje njihovih zahteva za vizu. Prema ruskom izaslaniku, Tramp je rekao da nije upoznat s tim problemom i obećao je da će se time "pozabaviti".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VIDELI SMO KINESKU SOBU, A GDE JE NAŠA?" Šale Trampa i moskovskog izaslanika UN prilikom obilaska Bele kuće

Izvor: Blic, 07.Dec.2019, 01:31

Moskovski izaslanik pri Ujedinjenim nacijama našalio se s predsednikom SAD-a Donaldom Trampom nakon obliaska Bele kuće.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.