Gašić traži pomoć Šojgua za nove helikoptere

Izvor: 011vodič.com, 15.Apr.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić traži pomoć Šojgua za nove helikoptere

Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se u Moskvi sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom uoči Međunarodne konferencije o bezbednosti, koja se održava u četvrtak i petak. Gašić je posle sastanka rekao da je sa ruskim kolegom, između ostalog, razgovarao i o kupovini novih helikoptera za Vojsku Srbije.
Posle sastanka sa Šojguom Gašić je rekao da su, između ostalog, razgovarali i o kupovini helikoptera u Rusiji za potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Vojske Srbije. Gašić je rekao da je od ruskog kolege tražio da pomogne da se proces kupovine ubrza i dodao da Srbija ima novca da kupi jedan helikopter.
Ministar odbrane je u Moskvi rekao da nije u sukobu sa načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem i dodao da ne oseća odgovornost za pad helikoptera, kao i da bi sve ponovo uradio da može.
Gašić je istakao da je na Tužilaštvu da odluči kada će se pojaviti celi zveštaji komisija koje su se bavile uzrocima pada vojnog helikoptera kada je stradalo sedmoro osoba. On se osvrnuo i na prethodnu srpsku vladu koju je optužio da je htela ciljano da uništi vazduhoplovstvo, kao i da su savetnici nadležnih bili „balerine“.
Ministar odbrane je u Moskvi razgovarao sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom, a uoči Međunarodne konferencije o bezbednosti koja se održava u četvrtak i petak. Šojgu se zahvalio Gašiću što je prihvatio poziv, rekavši da sa nestripljenjem očekuje sutrašnju prezentaciju o bezbednosti i situaciji na Balkanu koji će Gašić izložiti na konferenciji.
Ruski ministar odbrane je, u delu sastanka na kome su pristustvovali novinari, istakao da vojske Srbije i Rusije i dve zemlje vezuju tradicionalno dobri i predvidljivi odnosi i učestvovanje u zajedničkim pobedama.
The post Gašić traži pomoć Šojgua za nove helikoptere appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Gašić: Srbija kupuje dva ruska helikoptera

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2015, 09:05

16.04.2015. -..Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da je s ruskim kolegom Sergejom Šojguom razgovarao o kupovini dva vojna helikoptera...„Razgovarali smo i o vojno-ekonomskoj saradnji i želji Vojske Srbije da kupi dva vojna helikoptera koji nam sada trebaju“, izjavio je Gašić...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.