Gašić: Do kraja godine stižu dva ruska helikoptera

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Do kraja godine stižu dva ruska helikoptera

Dva ruska helikoptera trebalo bi da stignu do kraja godine u Srbiju, a ugovore o isporuci formalno će tokom naredne posete Moskvi potpisati premijer Aleksandar Vučić, najavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.
Gašić je novinarima rekao da je potpisan predugovor i uplaćen avans za te letelice i da se očekuju da će one stići do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, prenosi Tanjug.

"Premijer Vučić će tokom posete Moskvi i formalno potpisati ugovore sa ovlašćenim ruskim predstavnicima", rekao je Gašić posle obilaska Muzeja vazduhoplovstva na Aerodromu "Nikola Tesla".
Gašić je rekao da ćemo "istrajavati na tome da te dve letelice stignu do kraja godine".
"Paralelno smo i u pregovorima sa Erbasom, jer je Srbiji potrebno da tehničko remontni zavod 'Moma Stanojlović' može da proizvodi rezervne delove za helikoptere Gazela, Super Puma... i za sve ostalo za šta su osposobljeni", rekao je on.
Prema rečima Gašića, to će dati i implus našoj ekonomiji "što nam je prioritet prioriteta".
Ministar odbrane potvrdio je da su prilikom popisa imovine vojske pronađeni akumulatori za avione "mig", koji su bili zatureni u jednom skladištu, a te letelice prošle godine tri meseca nisu mogle da lete zbog nedostatka akumulatora.
On je rekao da je povodom toga u toku disciplinski postupak, a da će detalje o tome imati po okončanju tog postupka.
Od 2012. godine istrajavamo da se napravi popis vojne imovine, a do sada smo utvrdili da postoji 64 ateljea u vlasništvu vojske koje su koristile "važne beogradske face", kao i više od 100 stanova koje su koristili ljudi koji nisu pripadnici vojske, kao i niz garaža, rekao je Gašić.
Novi direktor i postupci zbog prodaje eksponata
Gašić je Muzej vazduhoplovstva posetio dan nakon što je direktor Miroslav Knežević, koga je Vlada Srbije imenovala u maju na tu funkciju, uz prisustvo policije, iz četvrtog pokušaja uspeo da preuzme rukovođenje, jer je do sada prethodni direktor Zoran Radojević odbijao da preda dužnost.
Ministar je rekao da, posle niza godina, Vojska i Vlada ponovo ulaze u svoj muzej, koji je "na volšeban način" bio izuzet iz državne imovine i "bio napravljen maltene privatnim".
On je naglasio da očekuje da već sutra u muzej dođu policijski inspektori za privredni kriminal i istražni organi, kako bi se utvrdilo šta sve nedostaje i kakvi su nelegalni poslovi rađeni.
Prethodno rukovodstvo se, dodao je Gašić, bavilo svim mogućim malverzacijama kako bi sprečilo da dođe novi direktor, a postoje informacije da su određeni eksponati prodavani i da se ne zna gde je taj novac završio.
On je poručio da je cilj Ministarstva da za šest meseci, a najdalje za godinu dana, napravi jedan od najreprezentativnijih muzeja u svetu, jer je ranije bio jedan od pet vodećih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Do kraja godine stižu ruski helikopteri

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2015

Dva ruska helikoptera trebalo bi da stignu do kraja godine u Srbiju, a ugovore o isporuci formalno će tokom naredne posete Moskvi potpisati premijer Aleksandar Vučić, najavio je ministar odbrane Bratislav Gašić. On je novinarima rekao da je potpisan predugovor i uplaćen avans za te letelice i da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.