„Galenika“ gradi fabriku u Rusiji

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Galenika“ gradi fabriku u Rusiji

BEOGRAD - Farmaceutska kompanija “Galenika” planira da u maju započne gradnju fabrike lekova u Rusiji vredne 28 miliona evra. Kao partneri u ovom projektu učestvuje i ruska firma “Farmimeks”, najveći distributer lekova iz Moskve, kao i holding “PSP - Farman” čiji je vlasnik Branislav Grujić, predsednik poslovnog kluba “Privrednik”. U novoj fabrici zaposliće 200 ljudi, od toga 50 stračnjaka iz “Galenike”.

Izgradnja fabrike u Obninsku trebalo bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude završena za 18 meseci. Sve tri kompanije će platiti iz sopstvenih sredstava, a svaka će po trećinu imati udela u novoj fabrici.

- „Galenikin" izvoz u Rusiju prošle godine iznosio je oko 3,5 miliona dolara, tako da očekujemo da će se izvoz u 2011. godini povećati za 50 do 60 procenata. Rusija planira da ograniči uvoz lekova, a uspostavljanje lokalne proizvodnje osnovno je za operacije na ogromnom i gusto naseljenom tržištu - objašnjava Žarko Ilić, pomoćnik generalnog direktora "Galenike” za rusko tržište.

On kaže da je planirano da početna proizvodnja buduće fabrike bude 500 do 550 miliona tableta godišnje.

- U početku ćemo krenuti da proizvodimo 20 do 25 "Galenikinih” lekova i to one za koje smatramo da mogu da se probiju na rusko tržište - objašnjava Ilić.

Branislav Grujić, vlasnik kompanije koja će projektovati i graditi fabriku, kaže za "Blic” da će ubrzo dobiti građevinsku dozvolu.

- Kupljeno je zemljište od pet hektara. Trenutno razrađujemo projekat - ističe Grujić. On objašnjava da u tom regionu već pet velikih svetskih farmaceutskih kuća planira da gradi fabrike lekova. Među njima su "Bajer”, "Glakso Smit Klajn”, "Novodordisk”, a izgrađene fabrike već imaju "Krka” i "Hemofarm”.

Povezane vesti: "Galenika" gradi fabriku u Obninsku

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„GALENIKA“ GRADI U RUSIJI

Izvor: Kurir, 18.Feb.2011

BEOGRAD - Gubernator Kaluške oblasti Anatolij Artamonov i generalni direktor srpske farmaceutske kompanije „Galenika“ Nenad Ognjenović potpisali su 11. februara preliminarni sporazum o saradnji u izgradnji fabrike za proizvodnju gotovih lekova na teritoriji regiona. Prema rečima Nenada Ognjenovića,...

Nastavak na Kurir...

„Galenika“ gradi fabriku u Rusiji

Izvor: EMportal, 18.Feb.2011

Farmaceutska kompanija "Galenika" planira da u maju započne gradnju fabrike lekova u Rusiji vredne 28 miliona evra. Kao partneri u ovom projektu učestvuje i ruska firma "Farmimeks", najveći distributer lekova iz Moskve, kao i holding "PSP - Farman" čiji je vlasnik Branislav Grujić, predsednik poslovnog...

Nastavak na EMportal...

Galenika gradi fabriku u Rusiji

Izvor: B92, 18.Feb.2011

Beograd -- Farmaceutska kompanija Galenika planira da u maju započne gradnju fabrike lekova u Rusiji vredne 28 miliona evra...Kao partneri u ovom projektu učestvuje i ruska firma "Farmimeks", najveći distributer lekova iz Moskve, kao i holding "PSP - Farman" čiji je vlasnik Branislav Grujić, predsednik...

Nastavak na B92...

Galenika gradi fabriku u Rusiji

Izvor: Mondo, 18.Feb.2011

Kompanija Galenika planira da u narednih 18 meseci u Obninsku izgradi fabriku površine 20.000 kvadrata, vrednu 28 miliona evra.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.