G7 poziva Moskvu da hitno izvede pred sud počinioce trovanja Navaljnog

Izvor: Beta, 08.Sep.2020, 22:44

G7 poziva Moskvu da hitno izvede pred sud počinioce trovanja Navaljnog

Države grupe G7 pozvale su danas Rusiju da "hitno" izvede pred sud počinioce "potvrdjenog trovanja" opozicionara Alekseja Navaljnog.U saopštenju ministri spoljnih poslova Nemačke, Kanade, SAD, Francuske, Italije, Japana i Velike Britanije rekli su da su ujedinjeni "u najstrožoj osudi potvrdjenog trovanja Alekseja Navaljnog".Nemačka gde se 44-godišnji opozicionar leči, informisala je svoje partnere iz G7 da su kliničke i toksikološke analize nemačkih stručnjaka i specijalizovane laboratorije nemačkih oružanih snaga utvrdile da je Navaljni bio žrtva hemijskog napada supstancom iz "grupe novičok" koju razvija Rusija."Svaka upotreba hemijskog oružja, svuda u svakom trenutku od strane bilo koga i pod bilo kojim okolnostima je neprijvatljiva i suprotna medjunarodnim normama," naveli su ministri u saopštenju koje su objavile SAD, ovogodišnji predsedavajući G7."Mi, ministri spoljnih poslova G7, pozivamo Rusiju da hitno transparentno pokaže identitet odgovornih za taj napad tim gnusnim otrovom i da ih izvedu pred lice pravde," naveli su ministri. Oni su podsetili Moskvu na njene obaveze po medjunarodnoj Konvenciji o zabrani hemijskog oružja koja je na snazi od 1997. godine."Taj napad protiv šefa opozicije Navaljnog je još jedan težak udarac demokratiji i političkom pluralitetu u Rusiji. On predstavlja ozbiljnu pretnju za sve one koji brane političke i gradjanske slobode", ukazuje se u saopštenju i ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G7 poziva Moskvu da hitno izvede pred sud počinioce trovanja Navaljnog

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Sep.2020

Države grupe G7 pozvale su danas Rusiju da "hitno" izvede pred sud počinioce "potvrđenog trovanja" opozicionara Alekseja Navaljnog...U saopštenju ministri spoljnih poslova Nemačke, Kanade, SAD, Francuske, Italije, Japana i Velike Britanije rekli su da su ujedinjeni "u najstrožoj osudi potvrđenog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ministri G7 OSUDILI TROVANJE ruskog opozicionara

Izvor: Blic, 08.Sep.2020

Ministri spoljnih poslova Grupe sedam (G7) i visoki predstavnik EU oštro su osudili navodno trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navalnog.

Nastavak na Blic...

G7 poziva Moskvu da hitno izvede pred sud počinioce trovanja Navaljnog

Izvor: Danas, 08.Sep.2020

Države grupe G7 pozvale su danas Rusiju da "hitno" izvede pred sud počinioce "potvrđenog trovanja" opozicionara Alekseja Navaljnog.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.