Fico: Federalizacija rešenje za UKR

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fico: Federalizacija rešenje za UKR

Slovački premijer Robert Fico izjavio je danas da bi rešenje za ukrajinsku krizu mogla da bude federalizacija.

"Rešenje bi moglo da bude neka vrsta specijalnog statusa za Donjecku i Lugansku oblast, kao što je federalizacija", rekao je Fico za lokalnu televiziju, preneo je Sputnjik.

Fico je kazao da je situacija u Ukrajini, uprkos tome što borbe više nisu toliko intenzivne, i dalje napeta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"U svakom slučaju, nema vojnog rešenja za ukrajinsku krizu. Političari moraju da sednu i nađu kompromis. Verujem da će se pregovori nastaviti", rekao je Fico, ističući da Slovačka neće slati oružje u Ukrajini.

Premijer Slovačke smatra da je neophodno podržati prekid vatre na istoku Ukrajine tako što bi se ublažile sankcije Rusiji.

"Trenutni sporazum o prekidu vatre trebalo bi podržati postepenim ublažavanjem određenih sankcija protiv Rusije", kazao je Fico.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.