Festival Krug svetlosti završiće se slikovitim predstavama

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival Krug svetlosti završiće se slikovitim predstavama

14.10.2014. -

Četvrti međunarodni festival Krug svetlosti, čija tema ove godine glasi Svetlosno putovanje oko sveta, zatvara se u utorak – ceremonije će biti održane na svim mestima gde se manifestacija odvija, saopštavaju organizatori.

Moskovski međunarodni festival Krug svetlosti je godišnji događaj, u okviru kojeg svetlosni dizajneri i profesionalci u oblasti 2D i 3D grafike koriste arhitektonski prostor Moskve kao objekat za multimedijalne svetlosne instalacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Pozivamo sve, naravno, na sve platforme festivala. Skrećem pažnju da će kod nas zatvaranje proticati na svim platformama. Da, mi nećemo praviti takve vatromete, ali će biti obavezna predstava u Ostankinu, i u Caricinu – neobični laserski šou – rekao je novinarima juče rukovodilac departmana za medije i reklamu grada Moskve Vladimir Černikov.

Prema njegovim rečima, sve instalacije će raditi u istom režimu. Možda ćemo pripremiti na scenama neka posebna iznenađenja, takođe će biti održan mejping na VDNH – dodao je Černikov. On je dodao da će radovi pobednika konkursa Art Vižn biti prikazani u posebnom režimu.

Ove godine glavna tema festivala – Svetslosno putovanje oko sveta je pozvana da objedini u multimedijalni šou poznata mesta i znamenite spomenike prestonice: Ostankino i VDNH, Boljšoj teatar i muzej Caricino.

Vidoinstalacije su prikazivane i na Kuznjeckom Mostu i Crvenom Oktobru. Tri osnovne teme bile su „klasika“, „modern“ i „vidžej“. Ako je klasična tema uz pomoć svetlosti bila prikazana na arhitektonskih fasadama, u „moderni“ su upotrebljena nova rešenja. Festival je bio najmasovniji u svojoj istoriji: broj mesta u gradu počev od 2011. godne uvećao se više nego dvostruko.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Artem Zhitenev    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.