FSB RUSIJE IZDAO SAOPŠTENJE: Crveni trg se zatvara na dve nedelje zbog proslave Dana pobede

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 00:44

FSB RUSIJE IZDAO SAOPŠTENJE: Crveni trg se zatvara na dve nedelje zbog proslave Dana pobede

Ovo je prvi put da se Crveni trg zatvara za javnost na tako dug vremenski period

Crveni trg u Moskvi biće zatvoren za javnost od 27. aprila do 10. maja zbog pripreme i održavanja proslave Dana pobede, navodi se u informativnoj poruci odeljenja za štampu i odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije.

- U vezi sa pripremom i održavanjem svečanih manifestacija posvećenih obeležavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945, od 27. aprila do 10. maja 2023. godine Crveni trg će biti zatvoren za javnost - navodi se u saoštenju.

FSB nikad ranije nije ograničio pristup Crvenom trgu uoči parade na ovako dug vremenski period, navodi Moscowtimes. Prethodnih dana u Sankt Peterburgu je održava proba predstojeće parade povodom Dana pobede koja će biti održana u tom gradu. Uoči Dana pobede 2022. prve od početka rata u Ukrajini, Crveni trg je bio zatvoren od 4. do 10. maja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.