Evakuisani tržni centri u Moskvi zbog dojave o bombama

Izvor: N1 televizija, 31.Dec.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisani tržni centri u Moskvi zbog dojave o bombama

Četiri tržna centra u Moskvi su evakuisana nakon dojave o podmetnutim bombama, prenose ruski mediji, pozivajući se na izvore u hitnim službama.

Zbog opasnosti od eksplozija evakuisani su tržni centri “Hadson“ i “Horošo“ na Kaširskom i Horoševskom autoputu, tržni centar “Kapitol“ na jugozapadu Moskve i tržni centar “Mega“ u gradu Himki u Moskovskoj oblasti, preneo je Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Specijalne policijske snage sada utvrđuju da li su bombe zaista postavljene, ili se radi o lažnim dojavama, koje su sve češće.

Da bi se broj anonimnih lažnih dojava smanjio, predsednik Rusije Vladimir Putin danas je potpisao zakon kojim se udvostručuje kazna za to krivično delo.

Svima za koje bude utvrđeno da se slali lažne dojave o podmetnutim bombama ubuduće preti desetogodišnja kazna zatvora, preneo je AP.

Samo od septembra ove godine policija je dobila lažne dojave o podmetnutim bombama u više od 3.000 objekata u 180 gradova, a utvrđeno je da je većina tih poziva bila iz Sirije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.