Erdogan: Nadam se brzoj normalizaciji odnosa sa Moskvom

Izvor: B92, 28.Jun.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Nadam se brzoj normalizaciji odnosa sa Moskvom

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da veruje da će Ankara "brzo" normalizovati odnose sa Moskvom.

"Verujem da ćemo brzo normalizovati naše odnose sa Rusijom i tako staviti tačku na postojeću situaciju koja nije u interesu obe strane", rekao je Erdogan na večeri kojom se prekida post tokom svetog muslimanskog meseca Ramazana, a preneo Rojters.

Erdogan je ranije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu uputio izvinjenje zbog obaranja ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnog aviona od strane turskih vojnih snaga, saopštio je danas portparol Kremlja, preneo je Rojters.

Kako je navedeno, Ergodan je uputio pismo u kome navodi i da je pokrenuo istragu protiv državljanina Turske koji je "povezan sa smrću ruskog pilota".

Nakon što je ruski avion oboren, u novembru prošle godine u blizini granice Sirije i Turske, Rusija je uvela trgovinske sankcije Ankari.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.