Eksplozija u Moskvi

Izvor: RTS, 09.Jan.2012, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Moskvi

Dve osobe poginule, a 39 povređeno, prilikom eksplozije gasa u jednom restoranu u Moskvi. Požar je buknuo zbog eksplozije plinskih boca u kuhinji restorana. Vatra, koja je u međuvremenu lokalizovana, uništila deo dvospratne zgrade.

U eksploziji gasa u italijanskom restoranu u jugozapadnom delu Moskve, dve osobe su poginule, a 39 povređeno, uključujući i jedno dete, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Dvojica poginulih bili su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaposleni u restoranu, a povređeni su gosti restorana, navodi se u saopštenju.

Tridesetdvoje povređenih zadržano je u bolnici, dok je sedmoro njih sa lakšim povredama pušteno na kućno lečenje.

U trenutku nesreće, u restoranu se nalazilo oko 50 osoba, navelo je Ministarstvo.

Prema podacima moskovske policije, požar je buknuo usled eksplozije plinskih boca u kuhinji restorana. Istražni organi prvobitno su procenili da je sled događaja bio obrnut, odnosno, da je požar detonirao gasne boce.

Požar, koji je u međuvremenu lokalizovan, uništio je deo dvospratne zgrade. Na zgradi su razbijena sva stakla, oštećeni zidovi, a pao je i deo krova.

Istražni organi podneli su protiv vlasnika restorana krivičnu prijavu za ubistvo iz nehata, kao i zbog pružanja usluga u neodgovarajućim bezbednosnim uslovima. Odgovornima preti kazna od deset godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.