EL: Može li Pionir da sruši i Himki?

Izvor: B92, 04.Dec.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Može li Pionir da sruši i Himki?

Crvena zvezda od 20 časova dočekuje Himki u Pioniru u osmom kolu grupe A Evrolige.

Crveno-beli bi se u slučaju eventualne pobede došli na korak od prolaska u Top16 fazu, ali se i revanširali ruskom predstavniku za najubedljivi poraz koji su doživeli ove sezone (91:53).

Mladi bek Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je da postoji pritisak na ekipu regionalnog i srpskog šampiona, pogotovo posle pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nad prvakom Evrope Real Madridom prošle nedelje.

U prvom meču u Moskvi himki je deklasirao crveno-bele, a Gudurić je najavio motivisane crveno-bele.

„Sigurno je da posle pobede nad Realom i pobede u ABA ligi svi očekuju od nas da možda odigramo i najbolju utakmicu ove sezone. Sigurno je da imamo pritisak, ali imamo i obavezu da se revanširamo za poraz, najteži poraz ove sezone. Imamo obavezu prema navijačima, prema sebi da pružimo najbolju partiju, da izađemo ekstra motivisani i da probamo da uradimo neke stvari koje smo se dogovorili“, rekao je Gudurić.

Himki je na papiru mnogo bolji tim, ali centar Vladimir Štimac kaže da to pada u vodu kada meč počne.

„Ne gledamo ko je favorit, gledamo da damo našu energiju na terenu. Da odigramo maksimalno odbranu, a verujem da će biti dosta ljudi“, kaže Štimac i dodaje da se ništa nije promenilo posle pobede nad Realom.

„Ništa, isto se radi, možda smo sada još koncentrisaniji.“

Zvezda se pobedom protiv Reala ponovo vratila u borbu za Top16 fazu, a Štimac kaže da ekipa ne razmišlja toliko unapred.

„Mi trenutno samo razmišljamo o utakmici sa Himkijem. Samo razmišljamo sada šta ćemo da branimo, kako ćemo napad da igramo i to je to.“

U duelu protiv Himkija vraća se i Markus Vilijams, ali je pitanje koliku će ulogu dobiti jer nije igrao košarku pet meseci.

„Svi znamo Markusa. Ne bih ja o tome da pričam, najbolje je da trener kaže o tome.“

Evroliga – osmo kolo:


Grupa A:

20.00 Crvena zvezda – Himki

20.30 Strazbur – Bajern Minhen

četvrtak:

Real Madrid – Fenerbahče 80:73

Tabela:

1. Fenerbahče 6-2

2. Himki 4-3

3. Real Madrid 3-5

4. Bajern Minhen 3-4

5. Crvena zvezda 3-4

6. Strazbur 3-4
Pogledaj vesti o: Moskva,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Todorović: Zvezda neće biti kao u Moskvi

Izvor: B92, 04.Dec.2015

Krilni centar Himkija Marko Todorović očekuje znatno teži posao protiv Crvene zvezde u Pioniru, za razliku od meča u Mosvki...Tada je ruski klub deklasirao crveno-bele sa 38 razlike, a duel u petak uveče (20h) je jedan od presudnih u borbi za Top 16 fazu Evrolige..."Znam šta me očekuje. Ne očekujemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.