EL: CSKA jedva protiv Bamberga

Izvor: Mondo, 10.Jan.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: CSKA jedva protiv Bamberga

Nemački tim, predvođen sjajnim Boštjanom Nahbarom, bio tvrd orah za "armejce", ali ne i nesalomiv. Teodosić 17 poena i devet asistencija, Krstić 14 poena. Odlični Gist, Perović se nahvatao lopti. Pobedio i Makabi. Majk Batist u istoriji. Preporođena Kaha Laboral raznela Bešiktaš.

Teškom mukom CSKA je u Moskvi savladao Bamberg 90:83 u prvom meču 3. kola TOP16 faze Evrolige.

Boštjan Nahbar je nemilosrdno zatrpavao koš CSKA. Zaustavio se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 35 poena, ali njegova sjajna partija nije pomogla nemačkom timu da izbegne poraz. Mnogo više raspoloženih igrača imao je CSKA, ali tek u drugih 20 minuta.

Bamberg je u prvom poluvremenu postigao čak 11 trojki i u jednom trenutku poveo 46:38. Imao je šansu da ode i na veću razliku. Međutim, do odmora, CSKA je uspeo da priđe na poen zaostatka (46:45).

Da je Bamberg nastavio u ritmu "bam-bam" u drugom poluvremenu ko zna kako bi se završila utakmica koja je bila 250. za CSKA u Evroligi (otkako se igra u postojećem formatu najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje). Za razliku od prvih 20 minuta, u drugom poluvremenu, nemački tim je ubacio samo dve trojke (ukupno 13 od 23 pokušaja).

Tako je moskovski klub nastavio perfektan skor protiv Bamberga u dosadašnjim mečevima: 7-0.

Kod rezultata 82:78, na dva minuta pre kraja, Miloš Teodosić je postigao važnu trojku iz gotovo nemoguće situacije, ali je Nahbar odmah uzvratio na drugoj strani. Međutim, Viktor Hrijapa je u narednom napadu ponovo dao trojku za "armejce" i prelomio meč. Otišao je CSKA na 88:81 i to je bilo nedostižno za odličnu nemačku ekipu, koja je još jednom pokazala da nije slučajno dogurala do ove faze takmičenja.

Hrijapa je sa 19 poena i čak 14 skokova bio najkorisniji igrač CSKA, sledio ga je Teodosić sa 17 poena i devet aststencija, Krismas je takođe dao 17, a Nenad Krstić 14 poena. Učinak Vladimira Micova za 25 minuta na parketu bio je četiri poena, tri asistencije i dve uhvaćene lopte.

Fenomenalni Nahbar sa 35 poena (šest trojki iz sedam pokušaja!) nije imao pravog pratioca u Bambergu. Gipson je odlično odigrao drugu četvrtinu kada je postigao 10 poena (dve trojke), ali je stao u drugom delu u kojem je dao samo dva poena. Zirbes je takođe dao 12 poena, uz sedam skokova.



Dugo je bilo otvoreno pitanje pobednika u Atini, u meču Panatinaikos - Unikaha. Vodila je Unikaha 62:58, da bi "zeleni" serijom 15-2 potpuno promenili tok na svoju vodenicu. Trojkama Jonasa Macijulisa i Džejmsa Gista PAO je otišao na 73:64. Ali, nije bio kraj. Vratila se Unikaha serijom 7-0.

Pri rezultatu 74:71, Krunoslav Simon je probao da izjednači trojkom, ali je promašio, da bi na drugoj strani sa penala bio precizan Majkl Bramos i otklonio dileme u meču, koji je za Panatinaikos, isto kao za CSKA, bio 250. u Evroligi.

Bivši košarkaš Partizana, Džejms Gist je bio prvo ime u domaćoj ekipi sa 17 poena (tri trojke iz pet pokušaja), dok su Macijulis i Benks ubacili po 14 poena. Stefon Lazme, nekada član Partizana, ubacio je sedam poena i imao devet skokova.

Još jedan bivši košarkaš Partizana Kosta Perović bio je vrlo koristan u ekipi Unikahe. Postigao je samo četiri poena, ali je imao čak 13 uhvaćenih lopti. Erl Kalovej je bio najefikasniji kod gostiju sa 14 poena.

Zanimljiv podatak: Panatinaikosu je potrebno još 34 poena da bi dostigao cifru od 20.000 poena u svim dosadašnjim mečevima u Evroligi. Tu cifru su do sada dostigli Kaha Laboral, Barselona, Makabi i Olimpijakos.

Žan Tabak je potpuno preporodio Kahu Laboral! Od ekipe kojoj je "visila" TOP16 faza do ekipe koja je u sjajnoj seriji - šest uzastopnih pobeda u Evroligi, ukupno 14 (računajući špansko prvenstvo).

Nova žrtva Kahe bio je Bešiktaš, koji nije imao ni minimalnu šansu da nešto učini u Vitoriji. Uostalom, dovoljno je reći da je Kaha otvorila utakmicu serijom od 25:2(!), a da je istanbulska ekipa ukupno ubacila sedam poena u prvoj četvrtini!


Vodila je Kaha i sa više od 30 razlike u ovom meču za čiji opis ne treba trošiti mnogo reči. Bešiktaš kao da nije postojao u ovom meču, a samo dvojica su bili dvocifreni - Danijel Juing 12 poena, Kurtis Džerels 10.

Kaha je potpuno nadvisila goste u svim elementima igre (imala je gotovo dvostruko više skokova). Maćej Lampe je imao "dabl-dabl" - 12 poena i 10 skokova, blizu je bio i Tibor Plajs - 12 poena i devet skokova. Milko Bjelica je takođe ubacio 12 poena i imao četiri skoka. Nemanja Bjelica je postigao pet poena.

Fenerbahče je rado viđen gost na parketima u Evropi. Turska ekipa je do gostovanja Makabiju izgubila pet evroligaških mečeva na strani. Tel Aviv nije doneo sreću Fenerbahčeu.

Makabi je mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu potpuno zasluženo ostvario prvi trijumf u TOP16 fazi Evrolige - 91:73.


Zadavao je Fenerbahče problema Makabiju u prve dve četvrtine, ali je izraelska ekipa postavila stvari "na svoje mesto" posle odmora. Posebno je bila impresivna poslednja četvrtina domaće ekipe u kojoj je postigla čak 38 poena!

Amerikanac Majk Batist je odigrao svoju 200. utakmicu u Evroligi, čime je postao deveti košarkaš u istoriji takmičenja koji je dosegao tu brojku. Jedan skok mu je nedostajao da zabeleži "dabl-dabl". Postigao je 10 poena i imao devet skokova. Ali, slaba je to uteha za njega, jer je Fenerbahče potučen do nogu i nastavio je post u TOP16 fazi - tri meča, tri poraza.

Riki Hikman je sa 24 poena, i po pet skokova i asistencija prevodio Makabi, a odmah do njega bio je Džejms Šon sa 22 poena.

U ekipi Fenerbahčea, osim pomenutog Batista, bolji od ostalih bili su Lester Bo Mekejleb, Bojan Bogdanović i Romejn Sato sa po 15 poena.Sato je imao i osam skokova.

REZULTATI I PAROVI 3. KOLA:

GRUPA E

CSKA - Bamberg 90:83 (22:24, 23:22, 22:18, 23:19)

Panatinaikos - Unikaha 78:73 (23:19, 16:18, 17:21, 22:15)

u petak:

Real Madrid - Žalgiris

Efes - Alba Berlin

TABELA: CSKA 3-0, Real 2-0, Panatinaikos 2-1, Žalgiris 1-1, Efes 1-1, Unikaha 1-2, Alba 0-2, Bamberg 0-3.

GRUPA F

Kaha Laboral - Bešiktaš 77:51 (27:7, 18:17, 18:11, 14:16)

Makabi - Femerbahče 91:73 (23:21, 13:15, 17:12, 38:25)

u petak:

Barselona - Olimpijakos

Montepaski Sijena - Himki

TABELA: Kaha Laboral 3-0, Himki 2-0, Montepaski 2-0, Barselona 1-1, Olimpijakos 1-1, Makabi 1-2, Bešiktaš 0-3, Fenerbahče 0-3.

(MONDO - foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Teodosić i Hrijapa pokvarili Nahbarovo veče za pamćenje

Izvor: Sportal.rs, 10.Jan.2013

Opravdao je CSKA ulogu velikog favorita u meču trećeg kola E grupe Top 16 faze Evrolige protiv Brose basketsa, ali se pošteno namučio da bi savladao tim iz Bamberga,  90:83 (22:24, 23:22, 22:18, 23:19): Iako su slavili "armejci", prva zvezda meča u Moskvi bio je krilni igrač gostiju Boštjan Nahbar.

Nastavak na Sportal.rs...

EL: CSKA teško, razigrana Kaha

Izvor: Mondo, 10.Jan.2013

Nemački tim, predvođen sjajnim Boštjanom Nahbarom, bio tvrd orah za "armejce", ali ne i nesalomiv. Teodosić 17 poena i devet asistencija, Krstić 14 poena. Odlični Gist, Perović se nahvatao lopti. Pobedio i Makabi. Majk Batist u istoriji. Preporođena Kaha Laboral raznela Bešiktaš...Teškom mukom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.