Dva putnička aviona “Delta erlajnza” prinudno sletela zbog kvara na motoru

Izvor: Blic, 22.Nov.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva putnička aviona “Delta erlajnza” prinudno sletela zbog kvara na motoru

U razmaku od samo sat vremena dva putnička aviona američkog avio-prevoznika “Delta erlajnz” sa 400 putnika bila su prinuđena da neplanirno slete zbog problema sa motorom.

"Deltin” avion na letu 30 iz Njujorka za Moskvu sa 200 putnika bezbedno je vraćen na međunarodni aerodrom "Džon Kenedi” ubrzo nakon poletanja, jutros u 5.45 polokalnom vremenu, čim je kvar na motoru otkriven, dok je nepun sat nakon toga na aerodrom u Atlanti (Džordžija) morao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude vraćen i "Deltin” avion na letu 125 za Los Anđeles, takođe "boing” 767, sa 190 putnika i 11 članova posade. Avion je prilikom sletanja izgubio rep, ali je ipak uspeo da se bezbedno prizemlji.

Prema jutrošnjem saopštenju Savezne adminsitracije vazduhoplovstva SAD, izveštaji da je avionu koji je morao da sleti na međunarodni aerodrom "Džon Kenedi” bilo u plamenu jedno krilo nisu tačni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.