Direktni vojni sukob sa Rusijom? Amerika jasno upozorena

Izvor: B92, 23.Sep.2022, 15:24

Direktni vojni sukob sa Rusijom? Amerika jasno upozorena

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da Moskva nikome ne preti nuklearnim oružjem.

Upozorio je na rizik od intervencije Zapada u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, uputivši poziv Vašingtonu da "izbegava situaciju koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog sukoba s Rusijom".

"Primetili smo reakciju Vašingtona na instrukciju Vladimira Putina da se ruske snage odvraćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prebace na poseban režim borbenog dejstva. Poručujemo da nikome ne pretimo nuklearnim oružjem, kriterijumi za njegovu upotrebu su opisani u vojnoj doktrini i jasno precizirani u osnovama državne politike Ruske Federacije", objasnio je Rjabkov na konferenciji za novinare, prenela je agencija RIA Novosti.

Rjabkov je takođe upozorio na "rizike mešanja Zapada u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini".

"Pozivamo američku administraciju da izbegava situaciju koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog sukoba sa Rusijom", naglasio je Rjabkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rjabkov: Rusija ne preti nuklearnim oružjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2022

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da Moskva nikome ne preti nuklearnim oružjem, ali je upozorio na rizik od intervencije Zapada u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, uputivši poziv Vašingtonu da "izbegava situaciju koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.