Direktna pretnja. Otkriven plan, pravi masakr

Izvor: B92, 10.Dec.2022, 09:49

Direktna pretnja. Otkriven plan, pravi masakr

Zemlje koje isporučuju oružje Kijevu i pomažu ukrajinskim oružanim snagama suočiće se sa konkretnim pravnim posledicama.

To je poručio tokom sednice Saveta bezbednosti stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.

"Mi savesno registrujemo sve takve kriminalne radnje SAD i njihovih saveznika i oni će se zbog toga što rade suočiti sa konkretnim pravnim posledicama", rekao je Nebenzja, prenosi TASS.

Ruski predstavnik u UN rekao je i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Moskva prati i uništava takve vojne isporuke.

"Otkako je količina naoružanja u zapadnim skladištima opala, Vašington sa saveznicima u poslednje vreme pokušava da aktivno radi sa trećim zemljama, kupuje oružje i vojnu opremu od njih i otpremaju ih u Ukrajinu", rekao je ruski diplomata i podsetio da je njegove navode nedavno priznao i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

Nebenzja je ukazao da ukrajinske oružane snage nastoje bukvalno da unište Donjeck zapadnim oružjem.

"Tokom cele prošle nedelje, u Donjecku se dešavao pravi masakr zapadnim oružjem. Uz podršku zapadnih država, ukrajinske snage pokušavaju bukvalno da sravne grad (Donjeck)", rekao je Nebenzja.

Sednica SB UN održana je na zahtev Rusije kako bi se razmatrale isporuke zapadnog oružja Ukrajini.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Pažljivo beležimo sve kriminalne aktivnosti SAD-a i njihovih saveznika - Nebenzja

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2022

Zapadne zemlje čije oružje koriste ukrajinske trupe za ubijanje civila u Donbasu suočiće se sa pravnim posledicama, upozorio je ruski izaslanik pri Ujedinjenim nacijama. Govoreći u Savetu bezbednosti UN, Vasilij Nebenzia je rekao da se višecevni raketni sistemi "Hajmars" i navođene artiljerijske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.