Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 23:23

"Devojke iz Voronježa" pred Smederevcima

U okviru dana duhovne kulture Rusije u Srbiji publici u Smederevu večeras se predstavio ansabl "Devojke iz Voronježa" spletom pesama, folklornim tačkama i instrumentalnim numerama. Inače ovaj ansabl svoje nastupe je imao u više od 40. zemalja sveta svih kontinenata, a svojom pesmom i igrom osvojili su brojne nagrade u Rusiji i inostranstvu.
Niz godina aktivno rade sa vodećim orkestrima narodnih instrumenata iz Moskve i Sankt Peterburga. Na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ansambla je umetnica Ana Kovrigina, koja je član od samog osnivanja ove umetničke trupe.

Muzički rukovodioci su umetnici Voronješke oblasti Aleksej Popov i laureat međunarodnih konkursa Dmitrij Marfin.
Povodom 55. godišnjice ove godine ansabl je nagrađen Počasnom poveljom Međuparlamentarne skupštine država članica ZND koju je potpisala predsedavajuća Saveta Međuparlamentarne skupštine zemalja članica Valentina Matvijenko.
Devojke okupljene u ovom ansablu izvele su tradicionalne pesme iz Rusije, a otpevale su nekoliko pesama na srpskom jeziku. Svojim zvonkim i harmoničnim glasovima, te uzigranom koreografijom osvojile su brojne aplauze publike u Smederevu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.