Delegacija Narodne skupštine Srpske u Moskvi posetila Fond Gorčakova – Bratstvo

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2024, 16:09

Delegacija Narodne skupštine Srpske u Moskvi posetila Fond Gorčakova – Bratstvo

Predsjednik Stevandić obrazložio je svoje stavove na temu „Očuvanje tradicionalnih vrijednosti u savremenim geopolitičkim promjenama: da li je pogođen neonacizam“ dok je narodni poslanik Igor Žunić predstavio aspekte svoje analize na temu “Politička i pravna osnova za djelovanje Visokog predstavnika”. Po završetku panel diskusije, predsjednik Stevandić rekao je da je sve više primjetno da se međunarodni odnosi u svijetu mijenjaju i da očekuje bolju poziciju Republike Srpske.
“Budući međunarodni odnosi više će zavisiti od multipolarnog svijeta a manje od monopolarnog, te očekujemo da će biti manje nametanja a više saradnje. Republika Srpska je među prvima koja je pružila otpor hegemoniji, nametanju i oduzimanju prava narodima, ” poručio je Stevandić.
On dodaje da se nada da će Republika Srpska u budućnosti imati bolju međunarodnu poziciju, odnosno da neće trpiti pritiske, već da će moći autentično razvijati Republiku Srpsku i njenu politiku.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić istakao je da su danas u Rusiji pokušali da objasne nelegalno djelovanje visokog predstavnika, te da je to tema, koja je otvorila brojne diskusije.
– Delegacija Republike Srpske uradila je sve što može na promociji svojih vrijednosti i zaštiti svojih prava – naveo je Žunić. Pored predsjednika Stevandića, delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske čine narodni poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Srđan Todorović i Aleksandar Trninić.
Delegacija zvaničnu posjetu Moskvi nastavlja sutra sastankom sa predsjednikom Državne dume Ruske Federacije Vjačeslavom Viktorovičem Volodinom i potpisivanjem Sporazuma između Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i Narodne skupštine Republike Srpske. Nakon toga Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić obratiće se na sjednici Državne dume. Izvor: srbratstvo.ru

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.