Dani Moskve u Beogradu od 3. do 7. oktobra

Izvor: RTS, 07.Jun.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Moskve u Beogradu od 3. do 7. oktobra

Dani Moskve u Beogradu biće održani od 3. do 7. oktobra ove godine, najavili gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekoa posle sastanka sa ambasadorom Rusije da je to kulturno- poslovna manifestacija koja će biti još jedna prilika da se učvrte dobri odnosi koje imamo sa Rusijom, posebno sa gradom Moskvom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Mali je podsetio da je prošle godine potpisan sporazum o saradnji dva grada i kruna te saradnje su Dani Moskve u Beogradu, ali i dani Beograda u Moskvi koji će biti održani naredne godine u ruskoj prestonici.
"Cilj ove manifestacije je da se kroz poslovni forum okupimo što veći broj privrednika iz Rusije i Moskve, da predstavimo potencijale i investicije koje imamo u Beogradu", naglasio je gradonačelnik Beograda.
Mali je dodao da će biti organizovan veliki broj izložbi, koncerata, čak i mini festival savremenog ruskog filma, kako bi se Beograđanima i gostima Beograda, na neki način, približila Moskva i Rusije.
"Očekujem veliki broj građana na ovoj manifestaciji. Očekujem da napravimo veliki broj dogovora, a mnogo će nam pomoćio što će Er Srbija krenuti od juna da leti za Sankt Peterburg. Prioritet je zapošljavanje, investicije i razvoj našeg grada", naglasio je Mali.
Čepurin je rekao da je ovakav događaj već postojao u Beogradu, napravljena je pauza, i sada je događaj obnovljen.
"To će biti dani razmene kulture i privrede između Moskve i Beograda i velika mogućnost za Beograd da prikaže na najbolji način svoj velliki potencijal u sferi privrede i turizma, jer Beograd ima šta da prikaže", poručio je Čepurin.
Ambasador Rusije je dodao da će sa manifestacija odvijati na više lokacija u Starom dvoru, Privrednoj komori Beograda, centralnim trgovima.
Na tim manifestacijama će, kako kaže, biti predstavljeni događaji iz oblasti sporta, kulture, bibliotekarstva, filma, pozorišta.
Čepurin je naglasio da će "manifestacija biti na korist obe zemlje i oba grada i Beograda i Moskve".
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PEVAĆEMO PUTINOVU KAĆUŠU: Dani Moskve u Beogradu u oktobru!

Izvor: Telegraf.rs, 07.Jun.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina i najavio da će manifestacija "Dani Moskve u Beogradu" biti održana od 3. do 7. oktobra...Mali je rekao da će to biti sjajna prilika da se učvrste odnosi sa Rusijom, naročito...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.