DŽINOVSKI PUŽEVI PREPLAVILI MOSKVU: Građani u strahu, kućni ljubimci UGROŽENI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽINOVSKI PUŽEVI PREPLAVILI MOSKVU: Građani u strahu, kućni ljubimci UGROŽENI! (FOTO)

Vrsta Arion vulgaris, koju zovu još i španski puževi, poznata je po tome što izaziva ozbiljnu štetu na biljkama, a prenosi i bakterije koje su opasne za kućne ljubimce

Džinovski puževi, koji mogu da budu dugački do 15 centimetara, preplavili su Moskvu i uplašili pojedine stanovnike tog grada.

.

Španski puževi spadaju među 100 najvećih štetočina u Evropi, prema podacima sajta DAISIE, prenosi BBC na srpskom.

Giant orange slugs >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << up to 15cm (6in) long are causing alarm in central Moscowhttps://t.co/61JFw7C4Fj

— BBC News (World) (@BBCWorld) July 30, 2019

Taj puž je hermafrodit, što znači da nosi i muške i ženske polne ćelije. Jedan puž može da proizvede 400 jaja tokom jednog procesa parenja.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.