DRAMA U MOSKVI Razbuktao se požar, više od 100 vatrogasaca se bori sa vatrenom stihijom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2024, 11:50

DRAMA U MOSKVI Razbuktao se požar, više od 100 vatrogasaca se bori sa vatrenom stihijom (VIDEO)

Ruski organi za sprovođenje zakona istražuju da li je pakao prouzrokovan namernim podmetanjem požara.

Ogroman požar zahvatio je fabriku koja proizvodi pancire za trupe Vladimira Putina u blizini Moskve u ranim jutarnjim satima.

Vlasnik fabrike, Gavari grupa, nalazi se pod sankcijama povezanim sa ratom u Ukrajini.

Ruski organi za sprovođenje zakona istražuju da li je jutrošnji pakao prouzrokovan namernim podmetanjem požara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Nije bilo izveštaja da su bespilotne letelice gađale fabriku u Moskovskoj oblasti.

Prema izveštajima, požar je uništio oko 8.000 kvadratnih metara radionice i skladišta.

A polymer plant in Obukhovo in the Moscow region experienced spontaneous combustion. Are of fire over 8,000 km2. Hundreds of emergency workers deployed. pic.twitter.com/33PasTua2O

— WarTranslated (Dmitri) (@wartranslated) January 10, 2024

Više od 100 vatrogasaca pokušalo je da spase ključnu proizvodnu liniju, a na mesto incidenta je čak poslat i vatrogasni voz.

U požaru nema žrtava, a radnici su pobegli iz prostorija pre nego što je vatra zahvatila zgradu.

🔥 Russia: Government administration building on fire in Moscow on the unironically named Highway of Enthusiasts (Шоссе Энтузиастов). pic.twitter.com/ulIn5uhSt9

— Igor Sushko (@igorsushko) January 11, 2024

Eksplozije i požari na strateškim objektima uključujući odbrambena postrojenja, skladišta nafte i gasovode postali su redovni tokom rata koji traje skoro 23 meseca.

Ovaj požar se desio nakon što su ruske rakete pogodile hotel u Harkovu, na severoistoku Ukrajine, u sredu uveče, pri čemu je ranjeno 11 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.