DA LI SU KINA I SAD SPREMNE ZA PRAVI RAT? Moskva dala svoje viđenje mogućeg vojnog sukoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2022, 19:00

"DA LI SU KINA I SAD SPREMNE ZA PRAVI RAT?" Moskva dala svoje viđenje mogućeg vojnog sukoba

Otvoreni sukob između SAD i Kine oko posete predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi Tajvanu je malo verovatan, ali nije isključen, napisao je senator Aleksej Puškov na svom Telegram kanalu.

- Da li su SAD i Kina sada spremne za pravi rat, a ne samo za rat rečima i vojnim manevrima? Koliko je svakoj od dve zemlje potreban takav rat? I da li je poseta jedne prestarele spikerke Kongresa dovoljan razlog za ovo? Dajem negativan odgovor na sva tri pitanja što ne isključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u potpunosti mogućnost vojnog sukoba - objasnio je Puškov, dodavši kako prečesto pri donošenju političkih odluka prevlada iracionalni princip.

Ranije je saopšteno da je specijalna letelica američkog ratnog vazduhoplovstva, koja je poletela ka Aziji, sletela na Havaje na aerodrom u Honaluluu.

Pelosi ide na azijsku turneju tokom koje će posetiti Japan, Južnu Koreju, Maleziju i Singapur.

Pretpostavljalo se da će doći i do posete Tajvanu, ali je sama Pelosi odbila da komentariše ovu informaciju, pozivajući se na bezbednosne zahteve.

BONUS VIDEO: Lansiranje ruskih raketa na ukrajinske vojne ciljeve u luci Odesa
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.