DA LI ĆE GA PROGLASITI ZA ŠPIJUNA: Američki novinar otkrio kako se vakcinisao ruskim Sputnjikom V

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 16:46

DA LI ĆE GA PROGLASITI ZA ŠPIJUNA: Američki novinar otkrio kako se vakcinisao ruskim Sputnjikom V

Rusija je registrovala prvu vakcinu na svetu protiv kovida 11. avgusta 2020. godine

Dopisnik američke radijske korporacije "Nešnal pablik radio" Lusijan Kim ispričao je kako je primio vakcinu Sputnjik V u Moskvi.

Novinar je primio prvu dozu vakcine i za tri nedelje će se vratiti za prijem druge doze. Prema njegovim rečima "jednostavno je" - prijavio se u najbližu državnu kliniku. Zahvaljujući svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << profesiji mogao je odmah da se vakciniše.

- Uopšte nije bio red - rekao je Kim i dodao da je ceo proces dobro organizovan i "standardan", uz napomenu da mu je medicinska sestra  dala injekciju i da ništa nije osetio.

Zatim su mu lekari dali preporuke kako da se ponaša narednih nekoliko dana: ne bi trebalo da ide na bazen, u saunu, teretanu i da konzumira alkohol.

Izjavio je da se posle vakcinacije osećao odlično.

Na pitanje da li se plašio vakcinacije, Kim je rekao da je imao određene strahove.

- Razgovarao sam sa ekspertima i nijedan mi nije rekao o nekim problemima sa tom vakcinom - pojasnio je novinar.

On je podsetio i na publikaciju o rezultatima istraživanja vakcine u medicinskom časopisu "Lanset". Pojasnio je da je bojazan imao samo u vezi sa transportom i čuvanjem leka, iako se Sputnjik V može čuvati u običnom medicinskom frižideru za razliku od drugih vakcina.

- Na kraju sam rešio da je bolje primiti Sputnjik Ve' (Sputnik V) nego nemati zaštitu - zaključio je Kim.

Ranije je o vakcinaciji ruskom vakcinom saopštilo nekoliko stranih novinara, dopisnici televizije "NRK" Jan Espen Kruse i "Njujork tajmsa" Endru Kramer.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.