Cveće i suze: Butina stigla u Moskvu FOTO

Izvor: B92, 26.Okt.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cveće i suze: Butina stigla u Moskvu FOTO

Moskva -- Ruska državljanka Marija Butina izrazila je, po dolasku u Moskvu, "veliku zahvalnost" onim koji su je podržavali od hapšenja u julu 2018. godine.

Butina je u SAD odslužila 18-mesečnu kaznu za zaveru da se infiltrira u političke organizacije sa ciljem da izvrši uticaj na konzervativne američke aktiviste.

Ona je jutros stigla na moskovski aerodrom Šeremetjevo, dan nakon što je puštena iz zatvora na Floridi, prenosi AP.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi Tas s, Butinu su na aerodromu dočekali otac Valerij, portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i 50-ak novinara. Butina (31) je trebalo da bude puštena iz zatvora sa smanjenim nivoom bezbednosti u Talahasiju u novembru, ali je promenom saveznog zakona omogućeno da bude puštena ranije zbog dobrog ponašanja.

Marija Butina, koja je priznala da je ruski agent, uhapšena je u julu prošle godine.

Ona je osuđena na 18 meseci zatvora zbog kovanja zavere u cilju promovisanj ruskih interesa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska špijunka Marija Butina stigla u Moskvu "pre roka", evo ko je sve dočekao na aerodromu

Izvor: Blic, 26.Okt.2019

Ruska državljanka Marija Butina, koja je u SAD odslužila 18-mesečnu kaznu za zaveru da se infiltrira u političke organizacije sa ciljem da izvrši uticaj na konzervativne američke aktiviste, izrazila je, po dolasku u Moskvu, "veliku zahvalnost" onima koji su je podržavali od hapšenja u julu 2018....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.