Čuvar moskovskog muzeja pokušao da pojede izloženo umetničko delo VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 19:37

Čuvar moskovskog muzeja pokušao da pojede izloženo umetničko delo VIDEO

Na društvenim mrežama kruži bizaran snimak iz jedne moskovske galerije, gde je pripadnik obezbeđenja pokušao da pojede umetničko delo.

Prošle nedelje, organizatori izložbe savremene umetnosti u centru VDNKh primetili su da na jednoj instalaciji nedostaje “glavni protagonista” i odmah pregledali snimke sa sigurnosnih kamera. Malo je reći da su bili šokirani prizorom.

Umetničko delo predstavlja posudu sa vodom iz koje viri zlatna ribica, dok druga pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bekstvo i skače pored slike otvorenog mora.

Instalacija je simbolično nazvana “Bekstvo zlatne ribice”, a očigledno je zapala za oko pripadniku obezbeđenja, prenosi Oddity Central.

Na snimku se vidi kako zaintrigirano prilazi posudi, potom skida zlatnu ribicu sa držača, miriše je i pokušava da zagrize.

Kada su organizatori primetili problem, proverili su kamere, a nakon toga suočili čuvara s bizarnim otkrićem.

On je, navodno, slegnuo ramenima i objasnio da je imao tešku noć sa vrlo malo sna i da nije razumeo šta radi. Odmah je suspendovan s posla, a instalacija je nakon nekoliko dana vraćena u izložbeni prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.