Ćute i kriju

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 17:05

Ćute i kriju

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je da Moskva neće objaviti podatke o količini nuklearnog oružja koje raspoređuje u Belorusiji.

"Sumnjam da će to pitanje biti javno razmatrano. Decenijama Amerika drži svoje taktičko nuklearno naoružanje na teritoriji niza evropskih država i nikada ne iznose precizne cifre, to su uvek neki parametri, procene eksperata. Zašto bismo mi jednostrano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << morali da tako nešto objavljujemo", rekao je Rjabkov.

Takođe je naveo da Rusija neće obaveštavati Ameriku o testiranju morskih bespilotnih aparata "posejdon".

"Nismo dužni da to radimo. Postoji niz sporazuma iz 80-tih godina prošlog veka koji predviđaju uzajamno obaveštavanje o lansiranju interkontinentalnih balističkih raketa i podmorničkih balističkih raketa. Ni jedno ni drugo se ne odnosi na taj sistem i testiranja tog tipa ne potpadaju ni pod kakve verifikacione mehanizme i ne mogu potpadati", istakao je Rjabkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.