Crna Gora proterala ruskog diplomatu; Moskva: Uzvratićemo

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 16:11

Crna Gora proterala ruskog diplomatu; Moskva: Uzvratićemo

Podgorica -- Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je jednog diplomatu Ambasade Ruske Federacije akreditovanog u Crnoj Gori za personu non grata.

Crnogorsko ministarstvo navodi da je diplomata proglašen personom non grata zbog, kako navode, "aktivnosti koje su u suprotnosti sa članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima".

"Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana za napuštanje teritorije Crne Gore, uručena je danas ambasadoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ruske Federacije Vladislavu Maslenikovu", stoji u saopštenju ministarstva, prenosi RTCG. Odmah se oglasilo i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije koje je saopštilo da će uslediti odgovor na ovaj potez zvanične Podgorice.

"Rusija će dati odgovarajući odgovor", naveli su u Ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crna Gora: Ruski diplomata persona non grata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022

Diplomata Ambasade Rusije u Crnoj Gori proglašen je za personu non grata, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova...U saopštenju je precizirano da je ruski diplomata proglašen nepoželjnom osobom "zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.